Pár hónapja főztem már valami ilyesmit, de vannak azért különbségek. Például ebbe most nem szárított, hanem friss gomba került, a rozmaring helyett pedig kakukkfű, valamint két kanálnyi anyukám paradicsomlekvárjából (bármit jelentsen is ez...). Ezek a változások -amelyek ráadásul a legkevésbé sem voltak tudatosak, egyszerűen így alakult - azonban mit sem változtattak a lényegen: ezek a vörösboros marharaguk jók!
1 nagy fej hagymát apróra vágtam és
kevés zsíron pirítani kezdtem. Közben megtisztítottam és felszeleteltem
50 dkg fehér és barna csiperkét vegyesen majd a hagymára dobtam. Mikor már majdnem zsírjára sült, akkor tettem hozzá
60 dkg csíkokra vágott marhahúst (ezúttal feketepecsenyét). Ízesítettem
borssal, reszelt fokhagymával, boróka bogyóval és szegfűborssal, kakukkfűvel valamint
2 evőkanál paradicsomlekvárral. Felöntöttem
2 dl vörösborral és szép lassan pároltam, ha a levét elfőtte, azt pótoltam hol vízzel, hol borral még...
Ezúttal a mélyhűtőből elővarázsolt knédlivel ettük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.