Mindig mondom, hogy a muffin csodálatos dolog, akár divatos ma még, akár nem... Olyan könnyű elkészíteni, hogy egy gyekek (13 éves lányom pár napja debütált), vagy egy (a konyhában) kétbalkezes férfi is képes elkészíteni és nagyon finomak tudnak lenni, 1 perc plussz idő ráfordítással pedig gyönyörűek is... Ez is egy finom gyönyörűség, ráadásul a meggy-csokoládé-tejszín trió szerintem mindig ellenállhatatlan.
15 dkg puha vajat habosra keverünk
10 dkg cukorral, majd
2 tojással és
2 dl tejszínnel is. Ezután beleszitálunk
20 dkg lisztet
3-4 evőkanál kakaót,
fél csomag sütőport, lazán összekeverjük, majd jöhet bele
15-20 dkg magozott meggybefőtt és
5 dkg darabolt csokoládé. Aztán a formákba töltjük a tésztát (12-18) és 180 fokon megsütjük (kb 20 perc). Ha kihűlt, tejszínhabbal, meggyszemekkel, kakaóporral díszíthetjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.