Jó pár éve Firenzében ettünk először bruschettát és szerelem lett első ízlelésre... Azóta mi is gyártjuk itthon folyamatosan, tavaly nyáron szinte minden második nap ezt vacsoráztunk. Aztán az idén most először... Végre!
A kenyérszeleteket (lehet bármilyen, legjobb persze nagy lyuku rusztikus kenyerekből)
olíva olajpon megpirítjuk egy serpenyőben, majd a megsütött oldalt
fokhagymával bedörzsöljük. A kenyereket visszatesszük a serpenyőbe, hogy a másik oldal is megpiruljon, közben pedig ráhalmozzuk a
paradicsomkockákat, opcionálisan
mozzarellát, valamint a durvára vágott
bazsalikomot (és/vagy rukkolát). Ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk. Frissen fogyasztjuk, ízlés szerint egy kis oliva olajjal utánöntözhetjük. Majd egy pohár rozéval hátradőlve élvezzük a nyarat...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.