Van nekem egy Zöldséges ételek című szakácskönyvem, amiből jó pár ételt kipróbáltam már. Ez pedig nem csak kipróbált, de nekem az egyik kedvenc is, a család pedig megeszi... No dehát kell a változatosság, végülis még így is jobb vagyok, azt hiszem, mint a menza...
A sajtgaluska elkészítésével kezdjük, mert ennek kell egy kis idő.
5 dkg puha vajat habosra keverünk
1 tojással, majd hozzáadunk
kb 5 dkg búzadarát (a pontos mennyiség függ a tojás nagyságától) és
4 dkg reszelt sajtot és fűszerezzük
sóval, borssal, reszelt citromhéjjal (ne hagyjuk ki, hihetetlen illata, zamata lesz tőle!) A masszának sem túl lágynak, sem túl keménynek nem szabad lennie. 15-20 perc pihentetés után sós fízben kifőzzük a kiskanállal kiszaggatott galuskákat.
A leveshez
50 dkg póréhagymát vastagságtól függűen félbe, vagy négybe vágunk, majd felkarikázunk,
2 dkg vajon pirítani kezdjük. Beledobunk
10-15 dkg fagyasztott borsót is, majd
sózzuk, borsozzuk és ha a hagyma megüvegesedett, akkor felöntjük vízzel. Teszünk bele
2 leveskockát (ízlés szerint zöldség vagy valamilyen húsleves) és kb 15 percig főzzük. Mikor már majdnem kész
frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtgaluskákkal tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.