Ragacsos oldalas

Címkék: oldalas sertés hús amerikaias

2013.12.18. 08:30

Az egyik legjobb húsétel, szerintem. Ragacsos, édeskés, fűszeres, akár csípős is. A lassú sütéstől pedig omlós, puha, szaftos. És bár kétségtelenül sokáig tart, amíg elkészül, ténylegesen alig pár perc munka van vele.  Szóval egyszerre a háziasszonyok és a család álma ez. A kép tanúsága szerint mi most igen illedelmesen, fokhagymás spagettivel ettük, de szerintem a legjobb friss kenyérrel, a tepsiből tunkolni és tépkedni a húscafatokat :)

ragacsos oldalas blog.JPG

Az elkészítés gyakorlatilag a pácolásból áll. Keverjünk össze ketchupot, mézet, mustárt, worchestershire szószt, szójaszószt, chilit, koriandert, kakukkfüvet, többféle borsot, zúzott fokhagymát, (balzsam)ecetet és ami még eszünkbe jut... A húst jó alaposan kenjük be és néhány órán, de akár egész éjszakán át pácoljuk. Aztán pedig süssük meg, minél alacsonyabb hőmérsékleten, minél lassabban, annál jobb lesz a végeredmény. Ha gondoljuk, a keletkező szaftot zsírtalanítsuk és forraljuk be, isteni lesz az is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr945692685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása