A kínai kel egy másik felhasználási lehetősége. Egyszerű, friss, ropogós. Önálló vacsorának is jó, sajtokkal nagyon finom, de akár húsok mellé köret is lehet.
25 dkg kínai kelt felkockázunk, majd
25 dkg almát szintén. Ha az alma héja még roppanós és hibátlan, akkor akár meghámozni sem muszáj. Az öntethez összekeverünk
1 dl narancslét (akár frissen facsart, akár dobozos)
1 dl tejföllel (vagy joghurtttal),
sózzuk, borsozzuk. Édesíthetjük is
1 kiskanál mézzel, de akár a gyümölcsök édessége is elegendő lehet. A hozzávalókat összekeverjük és kész, azonnal fogyasztható.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.