Pangasius, avagy amit soha többé
Címkék: hal kelbimbó póréhagyma sárgarépa tévedések és balesetek
2010.12.02. 08:30
Ritkán eszünk halat, pedig lenne rá kereslet, főleg a gyerekek és a magam részéről. Így aztán egy apamentes napon halsütés mellett döntöttem. Még sohasem ettünk edddig pangasiust, de attól tartok nem is fogunk. Pedig olyan jól indult. Örültem, hogy nincs átható hal szaga és hogy milyen szépen egyben maradt a húsa sütés közben... Kóstolás után azonban ezek az előnyök gyorsan jelentőségüket vesztették... Pocsolya íze persze egy-egy itthoni pontynak is tud lenni, de ez az átható mocsáríz, amit ez esetben tapasztaltunk, valami döbbenetes volt. Vajon mi vagyunk erre ennyire érzékenyek, vagy csak valami rossz szállítmányt fogtunk ki, nem tudom. Vagy ehhez nem elég az általam a halakhoz jellemzően használt só-bors-citrom szentháromság? Valakinek valami ötlet, tapasztalat?
És hogy teljes legyen az ebéd körüli mizéria, az általam nagyon várt sült zöldségköret sem lett tökéletes. A sárgarépa és a póréhagyma nagyon jó lett, de a kelbimbó nem ízlett. Hozzá kell tennem, hogy nem volt éppen friss, így aztán ez az étel lehet, hogy kap még második esélyt...
És íme, ez a fénykép bizonyítja, hogy attól, hogy valami jól néz ki, még nem biztos, hogy finom...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Bio-Ritmus 2010.12.02. 09:44:19
olajbogyóka · http://psychogirl.blog.hu 2010.12.02. 13:24:44
diobisztro 2010.12.02. 15:08:52
A halnak jó tesz egy kis pác, citromos, mustáros, fűszeres bármi. De lehet, hogy rossz volt, öreg, rosszul csomagolt volt a hal.
diobisztro.blogspot.com/2010/10/capaharcsa-tepsiben.html
hobbychef 2010.12.02. 17:07:20
hobbychef 2010.12.02. 17:09:03
eshobbychef.blogspot.com
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.12.02. 17:15:41
szilvacsatni 2011.01.05. 20:47:12
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.01.07. 09:37:55
eszterlancfoz.blog.hu/2010/10/29/aprohus_fokhagymas_petrezselymes_raguban
Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.11.07. 10:42:09
hvg.hu/gasztronomia/20111104_pangasius_hal_recept