Vanak ételek, amikhez egyszerűen kötelező. Például a kacsasülthöz, de nálunk a sült hurka-kolbászhoz is ez dukál.
1 kb 1 kilós lila káposzta külső leveleit leszedjük, kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, majd vékonyra szeleteljük,
besózzuk és állni hagyjul egy fél órát.
1 nagy fej hagymát durvára vágunk és
olajon megdinszteljük. Mikor már üvegesedik, beleteszek
2 evőkanál barna nádcukrot (simát is lehet persze) és egy kicsit karamellizálom, majd ráteszem a káposztát. Öntök rá
kb 1-1.5 dl vörösbort, beleszeletek
1 nagy almát, füszerezem mozsárban összetört
borssal, szegfűborssal, szegfűszeggel majd fedő alatt puhára párolom. A végén
vörösbor ecettel és esetleg még cukorral állítom be kívánt édeskés-savanykás ízt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.