Különösen figyelmébe ajánlom ezt a köretet azoknak,akik úgy tudják, hogy nem szeretik a kelkáposztát. Ennek semmi köze a kelkáposzta főzelékhez, vagy a frankfurti leveshez. A pár perces előfőzéstől elveszti kesernyés ízét, helyette némi édeskés íz jön elő, amit a sonkával, fokhagymával együtt pirítás csak tovább erősít. És így télvíz idején, amikor oly kevés friss zöldben lehet részünk, a szemünknek is igazi felüdülés ez az étel. Bármilyen húsféléhez kitűnő köret, mi most sajttal, sonkával töltött pulykamell tekecsekkel ettük.

fokhagymás kel köret blog.JPG

A kelkáposzta legkülső leveleit eldobjuk, majd ahogy haladunk befelé, a levelek középső fő erét kivágjuk, majd felcsíkozzuk. 3 főre kb 25 dkg előkészített zöldségre lesz szükségünk.  A leveleket forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Közben egy serpenyőben

5 dkg sonkát és

fokhagymát pirítunk némi zsiradékon, majd rátesszük a a káposzta leveleket is . Kissé összeforgatjuk és már kész is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr275699704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása