A sajtos rúd nálunk alapesetben anyósom reszortja, de néha azért én is nekiállok. Főleg akkor, ha elhasználandó túró, vagy ricotta van itthon... Ez a két dolog gyakran helyettesíthető egymással, ha nem is mindig. De a sajtos rúd esetében mindenképpen.
50 dkg lisztet,
25 dkg túrót (vagy ricottát),
25 dkg margarint,
25 dkg reszelt sajtot,
1 tojást,
1 dl tejfölt,
fél csomag sütőport és
1 evőkanál sót összegyúrunk, majd a tésztát kinyújtjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, esetleg köménymaggal is, majd csíkokra vágjuk, tepsibe tesszük és 200 fokon kb 20 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.