Gyermekkorom egyik meghatározó íze... Sertéssült krumplipürével és paradicsom vagy sóskamártással... Van már itt a blogon ez az étel pulykacombból készítve, de azért ez az igazi. Sajnálatos módon a gyerekek leszoktak a mártásokról, találtam viszont a fagyasztóban egy kis fehérboros párolt káposztát, ezzel is nagyon finom volt.
1.2 kg sertéscombot három darabra vágtam, alaposan sóztam, borsoztam és
kb 20-25 dkg felforrósított zsírba tettem. A húst pár perc alatt hirtelen körbe sütöttem, majd a hőmérsékletet lecsökkentve fedő alatt sütöttem tovább, immár
2 fej negyedelt hagyma és
8 gerezd fokhagyma társaságában. Kb 1.5-2 óra alatt készül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.