Anyósomtól gyönyörű, friss zöldbabot kaptunk és mivel mostanában volt zöldbabos leves, ezért ezúttal rakottas készült belőle.
0.5 kg darált sertés combból pörköltet főztem, a kapott
kb 65 dkg zöldbabot sós, hagymával ízesített vízben megfőztem, előző napról pedig maradt
kb 40 dkg főtt rizs, ezeket használtam a rétegzéshez a következő módon: zöldbab - rizs - hús - zöldbab. A tetejére
4 dl tejfölt összekevertem
1 dl tejszínnel és
1 tojással. Kicsit megütögettem, rázogattam a tálat, hogy az alsóbb régiókba is kerüljön a tejfölös masszából, de lehet, hogy enélkül is működött volna, mindenesetre pont jó lett a szaftossága. Hidegen sütőbe tettem, amit közben 225 fokra állítottam. Ha szépen megpirul a teteje akkor kész.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.