Advent Bécsben

Címkék: kritika egyéb kirándulás advent

2011.12.13. 08:30

Még az őszi kirándulás során elhatároztuk, hogy ha kijön a lépés, akkor lesz még egy hétvégi kiruccanásunk (naná, hogy maradék ÜCS miatt) karácsony előtt. Innen pedig már nem sokat kellett gondolkodni, hogy hová és mikor... Szállás Sopronban, onnan kirándulás Bécsbe, az adventi vásárba.

Nem indult jól. Én voltam a bűnös, a szálláskeresés során kicsit belezavarodtam az információkba, így miközben fontos keresési szempont volt, hogy legyen megfelelő wellnes részleg a szállodában, végül a Hotel Sopronban kötöttünk ki, ahol ez csak abszolút minimál verzióban létezik. (Innen is "bocs, papa", még egyszer...) Ezen azért túltettük magunkat (teljesen jó volt a pancsolás helyett társasjátékozni a gyerekekkel), de a vacsora aztán tragikomédiába fulladt. Mind az ételek, mind a kiszolgálás minősége olyan kritikán aluli volt, hogy már bosszankodni sem tudtunk, csak röhögni... Másnap azért valamelyest tudtak ezen korrigálni, de őszintén szólva az árán és a fekvésén kívül egyéb jó pontot nem nagyon tudtunk adni. A szobák is meglehetősen avittnak tűntek, hogy a zuhanyzófüggönyös kádról ne is beszéljünk, bár a matrac nekem nagyon bejött, nagyon jókat aludtam rajta. Összességében nem kívánkozom ide vissza, de ha úgy alakulna, jobb híján megtenné...

No, de a lényeg! A bécsi adventi vásár. Na, ez teljesen rendben volt. A lányommal mi hihetetlen módon élveztük és a fiúknak is voltak jó pillanataik - melyek részben azért a Természettudományi Múzeumhoz köthetőek... (Gyermek, avagy férfimegörzőnek jól használható a sok múzeum :) )Vannak azért alapszabályok. Nem szabad rohanni - a tömegben úgysem lehet. Nem itt kell akarni megvásárolni a karácsonyi ajéndékokat - egy részt drága, másrészt a nem olyan nagy kaland a felhozatal. Szóval, csak hagyd magad sodródni a tömeggel, nyugodtan feledkezz bele egy-egy számodra érdekes bódé kínálatába, ha beleakadsz valami kihagyhatatlanba, azt vedd meg, egyél-igyál közben: forralt bort, puncsot, kolbászokat, smarnit, mindenféle sültkrumplikat, gesztenyét és nem is sorolom tovább. Gyönyörködj Bécs szépségében és élvezd a jó hangulatú nyüzsgést - konkrétan fél Európa itt van ilyenkor. Mi is belefeledkeztünk a vásárba, nem is nagyon fényképeztünk, csak az elején és a végén, igazi vásáros képünk nem is nagyon készült, úgyhogy egy meglehetősen szubjektív, nem "mainstream" válogatás következik:

Csokoládé...

 

No comment...

Villamos...

Cukrászda...

Fények...

 

Dóm...

 

Segítségül, ha valaki még előtte állna a dolognak:

Mi a Schwarzenberg téren parkoltunk (ingyen, mert sok helyen a várakozni tilos tábla csak hétköznapokra vonatkozik...), innen gyalogoltunk a Ringen körbe: Opera, Hofburg és szemben a Mária-Terézia téren az első vásár, körben pedig múzeumok. Aztán tovább a Parlement mellett, majd a Rathaus és előtte a téren "a" Karácsonyi Vásár. A Burgtheater melletti kis utcán (Teinfaltstr.) be a belvárosba, a Freyungon a következő vásár, majd tovább az am Hof, az immár 4. helyszín... A Grabenen végighaladva érkeztünk a Stephansdomhoz, innen a Kartneren vissza az Operához, majd haza. Nekünk ez a kör 6 óránkba tellett, de nem, nem azért mert olyan hosszú lenne a táv :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr173456272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2011.12.14. 14:43:27

Kerestem a cukrászdai képen a Sacher-tortát!
süti beállítások módosítása