Nem is tudom, megfelelő-e a címben jelzett kategorizálás, hiszen a lányom azért nem egyedül sütötte meg ezt a süteményt. De nem is velem, vagy valamelyik nagymamával, hanem a nagypapájával! Tekintve, hogy egyikük sem profi a konyhában, ez bizony komoly vállalkozás volt - szegény anyósom valószínűleg halálra idegeskedte magát közben :) A végeredmény azonban igazolta a vállalkozás létjogosultságát, a süti finom lett, csak így tovább!
A következő recept alapján dolgoztak:
A tészta:
40 dkg lisztet,
fél mokkáskanál sütőport és
6 dkg porcukrot egy tálba szitáltak, hozzáadtak
egy csipet sót, majd mindezeket elmorzsolták
16 dkg margarinnal. Az előzőleg
2 evőkanál tejjel elkevert és feloldott
fél mokkáskanál porélesztőt elkeverték
2 púpos evőkanál tejföllel (lehet több is, ha szükséges),
2 tojás sárgájából és összegyúrták, majd fél órát pihentették. Közben elkészítették a tölteléket:
1.5 dl tejet felforraltak
20 dkg cukorral,
2 csomag vaníliás cukorral és
egy citrom reszelt héjával. Kétfelé vették és egyikhez
25 dkg darált mákot, a másik részhez
25 dkg darált diót öntöttek és főzték még 1-2 percig. Hagyták kihűlni, majd következett a töltés. A tésztát 26 részre osztották, mindegyiket kissé oválisra nyújtották, széleit bekenték tojásfehérjével. A töltelék ráhelyezése után feltekerték, kifliket formáztak, tepsibe hyezték őket. Először tojás sárgájával, majd szikkadás után fehérjével kenték át őket, picit megszúrkálták, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütötték.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:18
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.