Évek óta nézegetem már a neten a céklás süteményeket, de nekem csak mostanra jött meg a bátorságom hozzá, köszönhetően a sütőtökös sütemény óriási sikerének. Amely siker ezúttal sem maradt el! Még úgy sem, hogy csokoládé függőség ide, vagy oda, annyi csokit, amennyit ezek a receptek írtak, egyszerűen nem voltam hajlandó beletenni. Végül is, ha egyszerűen csokit akarok enni, akkor azt teszem, és akkor nem keverem, holmi céklákkal... :) De tényleg nem is kellet bele több, így is hatalmas volt a lelkesedés. Ja és hogy miért kell cékla egy süteménybe? Leginkább, csak... No meg azért, mert így egészségesebbé lehet tenni egy édességet. Szerencsére egyúttal finomabbá is, úgyhogy dupla haszon.
A céklagumókat sütőben sütöttem meg kb másfél óra alatt, nagyobb részéből céklasaláta lett,egy részt azonban lereszeltem és félretettem a sütihez.
2 tojást habosra kevertem
15 dkg nádcukorral és
6 dkg vajjal, majd hozzá adtam a
20 dkg céklát is. Ízesítettem
1 evőkanál vanília kivonattal,
pici reszelt gyömbérrel, majd hozzá szitáltam
20 dkg lisztet,
2 dkg kakaót,
fél csomag sütőport. Lazán belekevertem
10 dkg étcsokoládét is apróra vágva. Hőlégkeveréssel 150 fokon kb 35 perc alatt sül meg. Kihűlés után csokit olvasztottam a tetejére, a készlet kifogyása miatt ezúttal tejcsokit.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.