Mióta esszük a medvehagymát, azóta terveztem valamilyen kenyérre kenhető krémet készíteni belőle. Most jött el az alkalom. Nem bonyolítottam túl, ennél egyszerűbbet nehéz lenne kitalálni. Az ízesítéssel sem kell sokat vesződni, hiszen pont az a lényeg, hogy a krémnek medvehagyma íze legyen. Aztán ha készen van, kenhetjük. Bármire. A kenyéren kívül akár pogácsára is, sőt, amint az a szombati összejövetel alkalmából megbizonyosodott, akár tortilla chipsre is :) Igazából egy kicsit még emlékeztet is ez a zöld, fokhagymás íz az avokádókrémre...
10 dkg medvehagymát (ekkora mennyiségel jó erős lesz a krém, lehet kevesebbet is használni) megmostam, a szárakat letéptem, majd a késes aprítómba szuszakoltam. Rövid idő alatt összeesett annyira, hogy mellé fért még
25 dkg túró,
10 dkg zöldfűszeres krémsajt (lehet sima is, de nekem pont ilyen volt itthon),
1-3 evőkanál tejföl (attól függ, mennyire akarjuk tömörebbnek, vagy lágyabbnak) és
só, ízlés szerint. Kézzel még kicsit átkeverjük, aztán mehet egy tálba és akár azonnal is fogyasztható, de a hűtőben egy hetet is kibír. Ha kibírjuk, hogy ne együk meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.