borjú bécsi burgonyasalátával
Címkék: saláta krumpli lilahagyma csemege uborka borjú hús
2010.10.04. 06:00
Mióta megnyitott nálunk is az egyik hiper-szuper, azóta mi is hozzájuthatunk jó minőségű borjúhúshoz, ami ráadásul az egyik közeli városból származik. Az ára viszont elég húzós. De ha kivárjuk, hogy a szavatossági idő vége felé leárazzák, akkor már kifejezetten jutányosan lehet hozzájutni. Ez történt ezúttal is, szép szeletelt borjúcombot vettem. És mert a "borjú bécsi" is egy régi álom, hát emellett döntöttem. És hogy a bécsi fíling még erőteljesebb legyen, ezért köretként a burgonya saláta mellett döntöttem, amit Mágnes Dóránál láttam nem is olyan régen.
Először a salátát készítettem el, még reggeli után, mert ennek hűlnie és összeérnie kell.
1 kg burgonyát héjában, erősen sós vízben megfőzök, majd ha megpuhult kis időre hideg víz alá teszem őket (így meghűl egy kicsit és a héja is könnyebben lejön, de elég meleg marad ahhoz, hogy magába szívja az ízeket). Közben apró kockákra vágok
1 fej lilahagymát és
2-3 csemege uborkát. Elkészítem az öntetet is
1 kis tubus majonézből,
2.5 dl tejfölből,
1 kiskanál mustárból és
1 dl csemege uborka léből, valamint
sózom, borsozom és egy csipet cukrot is teszek bele. A krumplit hámozás után kockákra vágom és összekeverem az öntettel. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, de igazán jó csak másnapra lesz...
A borjú bécsi pedig igazából egy jó kis rántott hús, amihez vékonyra szeletelt és alaposan kiklopfolt borjúcombot használunk, amit a szokásos módon előbb lisztbe, majd egy kevés teszínnel felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatunk. A panírt alaposan nyomogassuk rá (ne kérdezzétek miért), majd forró, bő olajban süssük meg a szeleteket. Citromszeletekkel díszítsük, amivel ki ki meg is csepegtetheti a saját adagját.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.