Egy újabb igazi menza étel. Általában káposztás ételek előtt szoktam főzni, mert állítólag a köménymag jót tesz az emésztésnek. No meg azért, mert szeretjük.
kb 2,5 dkg olajon megpirítok
1 kiskanálnyi köménymagot, majd beleszórok
kb 2,5 dkg lisztet és világosra pirítom. Leveszem a tűzről, belekeverek
1 kiskanál pirospaprikát és gyorsan felöntöm hideg vízzel és csomómentesre keverem.
Sózom, felforralom és beleütök
4 tojást. Egy jó darabig nem keverem meg, hogy a tojások egyben maradjanak, de aztán muszáj egy picit, hogy ne ragadjanak le. 4 adag lesz belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.