Na de milyen kínai, tehetnénk fel a kérdést. Nálunk azonban ez nem kérdés, ugyanis gyakorlatilag ez az egyetlen távol-keleti ihletésű étel, amit főzök (na jó, meg a Simbali). Cserébe nagyon szeretjük és igen alkalmas maradék zöldségek eltüntetésére. Az előkészítési procedúra ugyan hosszadalmas egy kissé, ugyanis a zöldségeket julienre (gyufaszálnyi darabokra) kell vágni, utána viszont nagyon gyorsan megy a dolog. És közben azok az illatok és színek!

0.5 kg csirkemellet vékony csíkokra vágunk és következő pácba tesszük:

szójaszósz,

elvileg rizspálinka, de szerintem a vodka (sőt akár a fehér rum) is megteszi,

elvileg rizsliszt, nálam étkezési keményítő. Míg a hús ízesedik, addig

kb 0.5 kg vegyes zöldséget (hagyma, uborka (vagy cukkini), sárgarépa, pirospaprika, esetleg gomba is) julienre vágunk.

És innentől villámgyorsan megy. A húst alaposan felforrósított olajon két részletben hirtelen megsütöm, félreteszem. Elvileg persze wokban kellene készíteni és ott szépen félre lehet húzni, ami éppen nincs soron... Aztán jönnek sorban a zöldségek, kezdve a hagymával, majd a sárgarépa, a paprika és végül az uborka. Közben

sózom, borsozom, reszelek bele

gyömbért és fokhagymát, öntök még hozzá

szójaszószt, majd (vörös)borecetet és ananászlét (vagy ennek híján ketchupot). Teszek hozzá

ananászt is, majd visszateszem a raguba a húst is és pár percig még együtt pirítom, párolom. Ha szattosabban esne jól éppen, akkor még egy kis étkezési keményítő és tetszés szerint folyadék hozzáadásával teszem ezt meg. Azon frissiben a legjobb, természetesen főtt rizzsel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr482582307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása