Avagy húsleves pürésítve. Na jó, nem egészen, mert hús az nincs benne, de a hozzávaló zöldségek akár abból is származhatnának. És mert a malackaraj eszembe juttatta, hogy már régen készítettem: kolbászchipsszel tálaltam.
1 fej hagymát kevés olajon kissé megpirítottam, rádobtam
0.5 kg vegyes leves zöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller) felkockázva, majd
0.5 kg krumplit szintén kockázva, majd felöntöttem vízzel. Fűszereztem
1 gerezd fokhagymával,
borssal,
2 leveskockával és puhára fűztem. Tettem bele
1 dl tejfölt, majd leturmixoltam.
A tálaláshoz
kolbászkarikákat saját zsírjukon ropogósra sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.