A múltkori sikeren felbuzdulva, valamint újévi "fogadalmam" miatt, miszerint minden héten kellene halat ennünk, nem sokáig várakoztattam a múltkor bespájzolt vadlazac-filéket. Ismételni nem akartam (pedig nagy volt a kísértés) és túlbonyolítani sem (mégiscsak egy hétköznapi ebédről van szó, még ha az alapanyag nem is feltétlenül az), így aztán ezt a receptet raktam össze magamban az internetes nézelődés után. Ütős lett ez is, imádjuk a lazacot!
A lazacfiléket
sózom, borsozom,
olíva olajjal és citromlével meglocsolom, majd
reszelt parmezánból,
zsemlemorzsából, valamint
petrezselyemből és kaporból álló keverékbe hempergettem. A halakat tepsibe rakom, a maradék sajtos morzsát a tetejére szórom, olvasztott vajjal meglocsolom és 220 fokon fél óráig sütöm. (Vagy újabban serpenyőben sütöm vajon, így gyorsabban megvan és a bunda még finomabb lesz. Csak nem kell közben piszkálgatni, egyszer megfordítjuk és kész.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.