Van már itt a blogon egy gulyásleves sertéshúsból, de az igazi persze marhából (a gulya, ugye...). Még ennél is igazabb lenne persze bográcsban, lassan talán annak is eljön az ideje... Nálam a marhahúsnál szinte elengedhetetlen a borókabogyó és a szegfűbors, így a sertéshúsos változat köménymagját ezekre cseréltem. Egyébként normál marhapörkölt alap, amit aztán zöldségekkel gazdagítunk és vízzel hígítunk... Férjem szerint most már az én gulyáslevesem is pont olyan, mint az övé. Egyelőre gondolkodom rajta, hogy ezt dícséretnek vegyem-e, avagy éppen ellenkezőleg :)

(nem nagyon megy ez a fényképezés... a leves leve sokkal sűrűbb volt, mint ahogy az a képen látszik és tény, hogy az egy kanálnyi mangalica zsír, ami fellelhető volt itthon, az kevésnek bizonyult...)

1 kg marhahúsból (comb, nyak, vagy lábszár),

2 nagy hagymával, pirospaprikával,

paprikával, paradicsommal, 1 gerezd fokhagymával,

sóval, borókabogyóval, szegfűborssal, babérlevéllel pörköltet főzök. Mikor a hús már majdnem puha, beleteszek

0.5 kg vegyes zöldséget (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, kelkáposzta) nagyobb darabokra vágva, felengedem vízzel, utána sózom, majd később

0.5 kg felkockázott krumplit is teszek hozzá és készre főzöm. Tálalás előtt nem baj, ha áll egy kicsit. Lehet bele csipetkét is főzni, ettől én most eltekintettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr62812396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anazar · http://konyhatunder.blogspot.com/ 2011.04.14. 11:28:24

Gazdag, tartalmas, és az a pár karika csípős paprika biztos megadta a kellő döfést. Szívesen elkanalaznám ;-)
süti beállítások módosítása