Bár nagy húsvéti sütés-főzésre nem került sor nálam, azért bevásárolni sikerült bőségesen... Így aztán a maradékok számbavételekor került elő fél kiló gomba és egy jó adag juhtúró is. Úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom az ebéden. A juhtúróval töltött gombának azonban számomra valamiért télies hangulata van, ezt igyekeztem tavasziasra változtatni egy kis újhagymával, friss petrezselyemmel, kakukkfűvel.
0.5 kg csiperke gomba tönkjét kivágtam és a gombafejeket kiolajozott tepsibe tettem. A tönköket felaprítottam és
2 szál újhagyma társaságában megpároltam. Picikét sóztam, erősebben borsoztam, petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszereztem, majd öszekevertem
20-25 dkg juhtúróval és aztán a keverékkel megtöltöttem a gombafejeket. Szeleteltem rá egy kis szalonnát (kolozsvárit), majd forró sütőben 25-30 percet sütöttem. Párolt rizzsel tálaltam, amit alaposan megöntöztünk a gomba alatt keletkezett ízes lével.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.