juhtúróval töltött gombafejek

Címkék: gomba juhtúró

2011.04.29. 08:30

Bár nagy húsvéti sütés-főzésre nem került sor nálam, azért bevásárolni sikerült bőségesen... Így aztán a maradékok számbavételekor került elő fél kiló gomba és egy jó adag juhtúró is. Úgyhogy sokat nem kellett gondolkodnom az ebéden. A juhtúróval töltött gombának azonban számomra valamiért télies hangulata van, ezt igyekeztem tavasziasra változtatni egy kis újhagymával, friss petrezselyemmel, kakukkfűvel.

0.5 kg csiperke gomba tönkjét kivágtam és a gombafejeket kiolajozott tepsibe tettem. A tönköket felaprítottam és

2 szál újhagyma társaságában megpároltam. Picikét sóztam, erősebben borsoztam, petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszereztem, majd öszekevertem

20-25 dkg juhtúróval és aztán a keverékkel megtöltöttem a gombafejeket. Szeleteltem rá egy kis szalonnát (kolozsvárit), majd forró sütőben 25-30 percet sütöttem. Párolt rizzsel tálaltam, amit alaposan megöntöztünk a gomba alatt keletkezett ízes lével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr772856720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása