Piskóta tekercs

Címkék: piskóta sütemény

2014.09.29. 15:56

A piskóta valahogy nem az én világom. Ennek megfelelően teljesen elhanyagoltam eddig a piskóta alapú süteményeket. Aztán egyszer nagyon gyorsan kellett volna valami sütemény és ki tudja miért, a kedvenc kevert sütijeim helyett ez ugrott be. A családot is a meglepetés erejével érte, de óriási sikere volt, így aztán gyorsan sok ismétlés következett.

piskóta tekercs blog.JPG

Tényleg gyorsan megy.

6 tojás fehérjét habbá verek, majd fokozatosan belekeverek 

10 dkg cukrot (nálam 5 dkg eritrit és 5 dkg fruktóz),

csipet sót,

reszelt citromhéjat,

6 tojás sárgáját egyenként. Beleszitálok

10 dkg lisztet, de ezzel már nem keverem, csak óvatosan beleforgatom. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben sütöm 180 fokon pár percig. Mikor kiveszem, az esetleg odasült széleit meglazítom, konyharuhára borítom, egy másikkal pedig betakarom. Pár perc után húzom csak le a sütőpapírt. Rögtön fel is tekerem, így hagyom kihűlni. Mikor kihűlt, kitekerem, megkenem 

kb 30-35 dkg barack (vagy bármilyen egyéb) lekvárral és visszatekerem. Ízlés szerint porcukor mehet rá, vagy nem, de a legmenőbb mindenképpen csokiöntettel.

piskóta tekercs szeletek blog.JPG

piskóta tekercs szelet blog.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr796743333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása