Bár a "mezei",befőttből készült meggylevest is szeretem/szeretjük, azért ez az igazi. Az alkoholt persze kiforraljuk belőle - nálam most szerintem maradt benne egy pici, vigyorogva figyeltem a két kamasz fiút, lesz-e hatása :)
2 dl vízbe
fahéjdarabot, szegfűszeget és 1 szem szegfűborsot teszek és csendesen forralom, miközben kimagozok
0,5 kg meggyet. Ezután a fűszeres vizet leszűröm, kiegészítem kb 6 dl-re és öntök hozzá
2 dl vörösbort, amivel szintén forralom pár percig. Ekkor adom hozzá a meggyet a kicsorgó levével együtt, valamint ízlés szerinti, én
4 evőkanál (nyírfa)cukrot és
egy csipet sót. Pár perc főzés után behabarom
2 dl tejszín és
2 evőkanál liszt keverékével. Langyosan szoktam tálalni, de lehet hidegen is. És persze utána lehet még cukrozni, de én jobb szeretem, ha a gyümölcslevesek inkább étvágygerjesztően fanyarak, semmint desszertszerűen édesek...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.