A meggynek ugyan nem most van a szezonja, a meggybefőttnek azonban annál inkább. Van az úgy, hogy az ember csak valami gyors és könnyű ebédre vágyik, ebbe a kategóriába pedig ez a leves is belefér. Még ha nem is vagyunk kifejezetten gyümölcsleves rajongók, néha azért kifejezetten jól tud esni. Mindenesetre én nem szeretem, ha ezek a levesek szinte desszertszerűen édesek, krémesek, sokkal inkább azt, ha kissé fanyarak és inkább étvágyat csinálnak, sem mint eltelítenek.
1 üveg meggybefőttet még egy üvegnyi vízzel fel teszek főni
fahéj és szegfűszeg darabokkal és
1-2 evőkanál cukorral együtt. Közben elkészítem a habarást
1 evőkanál lisztből és
2 dl tejszín/tejfől tetszőleges arányú keverékéből. Ha a leves felforrt, hőkiegyenlítéssel beleteszem a habarást, pár percig még együtt főzöm, majd félrehúzom és hűlni hagyom. Ilyenkor télen amolyan félmelegen, nyáron persze inkább langyosan-hidegen esszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.