A receptet (ami valószínűleg Nigellától származik, de a fénymásolt lap nem adott egyértelmű támpontot) és a hozzávalókat (biztos, ami biztos...) a sógorom barátnője hozta, aztán együtt elkészítettük. Ízleni már a múltkor is ízlett, de most, hogy nyílvánvalóvá vált, hogy mennyire egyszerű az elkészítése, kifejezetten kedvenccé vált.
180 fokon, 4-es fokozaton előmelegítjük a sütőt.
2,5 db (250 g) teavaj (ha van, édestejszín-vaj)
20 dkg cukor (egy része helyettesíthető vaníliás cukorral)
- ezt habverővel habosra keverjük
ezután hozzáadunk
2 tojást
(ha van, vaníliaaromát is)
habverővel összekeverjük,
majd lecseréljük a habverő kavaróját a dagasztósra,
és hozzászitáljuk a fél csomag sütőporral elkevert 0,5 kg lisztet.
Kettéosztjuk a tésztát, ennek a fele 1 tepsi.
Ezután diónyi gömböket formálunk és kristálycukorral elkevert fahéjba forgatjuk.
A fahéjas cukorba beleforgatott golyókat sütőpapírra pakoljuk, pontosan 15 percig sül 4-es fokozaton – szét fog lapulni és a tetején repedésként vigyorka-forma jelenik meg.
Ezután hagyjuk kihűlni a tepsiben néhány percig, mert frissen még törik. 2 tepsi, kb. 50-60 db lesz belőle, a golyócskák méretétől függően.
Fahéj helyett kakaóval is megpróbálható.
Í nyencek próbálkozhatnak szerecsendióval – az eredeti recept szerint: bár nekem úgy nem ízlett…
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.