A cím, azt hiszem, mindent elmond. Marcipános, kókuszos, habos, édes... Nekem most nem sikerült tökéletesen szépre (régen csináltam már ilyet, úgy tűnik, kijöttem a gyakorlatból...), de az ízén ez mit sem ront. Ezúttal én csak 3 tojásnyi adagot készítettem elegendő hozzávaló híján, de már látom, hogy ez vészesen kevés lesz.
15-20 dkg kókuszreszeléket 100 fokos sütőben 10-20 percig szárítunk (de vigyázzunk, ne égessük oda), majd összekeverjük
40 dkg marcipánnal, amit előzetesen lereszeltünk (ha kell, tegyük hűtőbe előtte a masszát).
5 tojásfehérjét keményre verünk a félidőben hozzáadott
12.5 dkg porcukorral, majd a hozzávalókat lazán összekeverjük, miközben
1 citrom lereszelt héjával és
2 evőkanál rummal ízesítjük. Sütőpapírra kis halmokat rakunk belőle, majd 120 fokos sütőben sütjük, ill. inkább csak szárítjuk. Ha túl gyorsan pirulna, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, végeredményként kívül száraz, belül puha süteményeket kell kapnunk.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:17
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.