A cím, azt hiszem, mindent elmond. Marcipános, kókuszos, habos, édes... Nekem most nem sikerült tökéletesen szépre (régen csináltam már ilyet, úgy tűnik, kijöttem a gyakorlatból...), de az ízén ez mit sem ront. Ezúttal én csak 3 tojásnyi adagot készítettem elegendő hozzávaló híján, de már látom, hogy ez vészesen kevés lesz.

15-20 dkg kókuszreszeléket 100 fokos sütőben 10-20 percig szárítunk (de vigyázzunk, ne égessük oda), majd összekeverjük

40 dkg marcipánnal, amit előzetesen lereszeltünk (ha kell, tegyük hűtőbe előtte a masszát).

5 tojásfehérjét keményre verünk a félidőben hozzáadott

12.5 dkg porcukorral, majd a hozzávalókat lazán összekeverjük, miközben

1 citrom lereszelt héjával és

2 evőkanál rummal ízesítjük. Sütőpapírra kis halmokat rakunk belőle, majd 120 fokos sütőben sütjük, ill. inkább csak szárítjuk. Ha túl gyorsan pirulna, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, végeredményként kívül száraz, belül puha süteményeket kell kapnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr283467869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:17

Recept elkészítése - a piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a lekvárral, ha túl sűrű likőrrel hígítjuk. A cukrot a tojással habosra keverjük, gőz fölött besűr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása