Ilyet is már régen sütöttem, ráadásul nem találtam azt a receptet, amivel annak idején olyan nagy sikert arattam. Úgyhogy következett az immár szokásos módszer, böngészés a neten. TücsökBogárnál találtam aztán egy olyan hagyományos változatot, ami szimpatikusnak tűnt. Nagyon jó lett, fő kritikusom, a fiam, szerint nem olyan jó ugyan, minta cukrászdai, de azért nagyon finom... Hát ennyi... Az itthoni csokibevonás nem egyszerű dolog, részben megfelelő eszközök, részben a gyakorlat hiánya miatt, de a szépség hiányáért talán kárpótol az ellenőrzött alapanyagfelhasználás el (mert linzerféléknél azért bele lehet futni egy-egy szinte ehetetlenül margarinos, avas ízű "remekműbe"...)
48 dkg lisztet képes aprítóban dolgoztam össze (2 részletben)
30 dkg margarinnal, majd
8 dkg darált dióval,
17 dkg cukorral,
csipet sóval,
késhegynyi fahéjjal,
1 citrom reszelt héjával, valamint
2 tojás sárgájával tésztává gyúrtam. 1 órányi pihentetés után kinyújtottam, kiszaggattam a kis korongokat, majd 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Ha kihűltek, 2-2 darabot
baracklekvárral összeragasztunk, majd csokival bevonjuk, nekem ehhez a mennyiséghez kb 20 dkg-ra volt szükségem.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:16
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2014.02.24. 18:00:25
chillking 2014.02.24. 18:09:22
Akkor figyi: Nagyon szép guszta lett, köszi hogy sikerült lekapnod!
@eszterlánc21 az internet globális, nem akartalak megbántani.