Pár éve volt ennek nagy divatja a gasztro blogok körében, én mostanra értem ide. Viszont bizton állíthatom, hogy érdemes volt sort keríteni rá! Nagyon finom! Bár azért annyit hozzá tennék, hogy nem árt szeretni hozzá az erősen citromos ízeket... Nekem nagyon bejött, ahogy azt kell, kiskanállal rájárni a hűtőbe... Természetesen nem csak így fogyasztható, hanem készíthetünk vele sütiket, feldobhatunk vele egy unalmas száraz kekszet, de kevertem már natúr joghurtba is.
Elkészítése nem igényel különösebb ügyességet és pár perc alatt meg van.
10 dkg vajat összeolvasztottam
25 dkg cukorral 10 dkg mézzel és
12 dkg eritritollal,
2 dl citromlével (kb 4 citrom leve). Bár eleve nem melegítettem magas hőfokra, azért vártam, hogy hűljön egy kicsit, nehogy a tojások kicsapódjanak. Tehát amikor langyosra hűlt, belekevertem
5 tojást. Először csak simán jól elkevertem, aztán gőz fölött még 10-15 percig, amíg a krém jól be nem sűrűsödött. Ebből a mennyiségből két lekváros üvegnyi lett. (kb. 780 gr)
100 gramm energia tartalma: 202 kcal, tápanyag tartalom: Fehérje: 6 Szénhidrát:11 Zsír:14,3
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
hangyafeleség 2014.02.06. 09:31:04
Meddig tartható el a hűtőben ez a finomság? (Volt már lehetőséged tesztelni?)
Szerintem egyedül falnám, a párom sajnos nem igazán kedveli a citromot :-(
(persze a barátnőmnek tutira vinnék belőle)
eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2014.02.06. 11:57:01
hangyafeleség 2014.02.10. 08:21:37
Tényleg nagyon finom! Full citromos, de nekem nagyon bejön. Páromnak nem, de ezt gondoltam, hogy így lesz. Míg kelt az inkább neki való fánknak a tésztája, addig ezt magamnak összedobtam. Megkóstoltam úgy is, hogy a fánkra kentem belőle. Hmmm...