Ez a férjem kedvenc ételeinek egyike. Nekem sokáig ellenérzéseim voltak vele, valami rejtélyes gyermekkori emlékek miatt. Mostanra azonban én is megszerettem. A gyerekek meg ilyenkor mást esznek...
A jó káposztás kocka egyik titka az arányokban rejlik. Kétszer annyi nyers káposzta szükségeltetik egy adaghoz, mint amennyi száraz tészta.
kb 1 kg káposztát lereszelünk, majd
besózzuk.
5 dkg olajon megpirítunk
2 dkg cukrot, majd beletesszük a káposztát. Alaposan
megborsozzuk és utána fedő alatt megpároljuk. A fentiek alapján ez a káposztamennyiség
50 dkg száraztésztához elegendő, amihez én fodros nagykockát szoktam választani. A kifőtt tésztát és a káposztát összekeverjük és ízlés szerint egy kicsit lepiríthatjuk.
Mi azonban csak a fele mennyiséget szoktuk egyszerre megcsinálni, a többi káposzta megy a fagyasztóba egy következő alkalomra, vagy felhasználásra kerül egyéb módon, többnyire valamilyen péksütemény formájában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.