sült paprikás bruschetta
Címkék: paprika szendvics feta olíva olaj olaszos balzsam ecet
2010.10.22. 09:00
Vége az igazán jóízű, hazai (sőt, saját) szabadföldi paradicsom idénynek, így kedvenc nyári vacsoránkat ősziesíteni kellett. Paradicsom helyett tehát kápia paprika lett az alap a bruschettához, a mozzarellát pedig fetával helyettesítettem.
a kenyér szeletek (ízlés szerint olaszos jellegű házikenyér, egyszerű fehér, vagy éppen mint nálunk jelen esetben egy enyhén rozsos, magvas változat) egyik felét
olíva olajon egy serpenyőben megpirítottam. Ezután a megpirult felületet
fokhagymával bedörzsöltem, ráhalmoztam az előzőleg megsütött és héjától megszabadított
kápia paprika csíkokat és
a felkockázott feta sajtot (ezúttal zöldfűszeres olajban pácolódót vettem),
sóztam, borsoztam és visszatettem a kenyérszeleteket a serpenyőbe, hogy miközben a másik felük is megpirul, a feltétek kicsit átmelegedjenek. Ezután ízlés szerint meg lehet locsolni
balzsamecettel és még egy kis
olíva olajjal.
Kiváló vacsora, baráti borozásokhoz, beszélgetésekhez folyamatosan kis adagokban készíthető borkorcsolya.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.