Ez is egy igazi, gyorsan "főzzünk valamit, de nincs itthon semmi" étel. Ez azonban az élvezeti értékéből mit sem von le. Elkészítése pedig csak addig tart, amíg a tészta megfő.
25 dkg tetszés szerinti tésztát odateszünk főni. Egy serpenyőben
1-2 evőkanál olíva olajat hevítünk, majd sütni kezdünk benne
10 dkg apró kockákra vágott sonkát (amilyen maradék éppen van otthon, nálunk most fele részben füstölt házi jelegű és fele részben prágai volt), majd
1 kis fej hagymát ugyancsak apróra vágva, majd
1-2 gerezd fokhagymát lereszelve hozzáadunk és együtt pirítjuk. Szórunk bele
petrezselyem zöldet, majd
1 dl tejszín és
1 dl tejföl keverékével felöntjük,
sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele
sajtot (én parmezánt szoktam, de ha épp nincs otthon, akkor jó bármilyen). A tésztát ebbe a szószba szedjük át, szükség szerint a főzővízből is lögybölünk át egy kicsit. Azonnal, frissen tálaljuk! (Úgy szoktam időzíteni, hogy mire a levest megesszük, addigra legyen kész a tészta és így frissen összekeverve tálalhatom.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.