Ez a sütemény is a németországi tartózkodásom idejéből származik és azóta se nagyon láttam itthon ilyesmit. Mivel a csülökhöz egyébként is kinyitódott egy üveg bor, hát úgy gondoltam süteményügyileg is élek az alkalommal. És igen, jól emlékeztem, a vörösbor aromája a fahéjjal és a csokoládéval szenzációs triót alkot. Ha létezik egyáltalán ez a fogalom, ez is tipikusan "férfias" sütemény.
Ezúttal őzgerinc formában sütöttem, de volt már soron koszorú forma és sima tepsi is, ezútal a lényeg tényleg a tartalomban van...
25 dkg vajat (vagy margarint, de én vaj párti vagyok) habosra keverünk
25 dkg cukorral, majd
4 tojással is. Hozzáöntünk
1.25 dl vörösbort.
25 dkg liszthez adunk
1 mokkáskanál fahéjat,
3 gr (csapott teáskanál) sütőport, majd mindezeket a masszához szitáljuk. Beledarabolunk
10 dkg étcsokoládét és ezzel is összekeverük a tésztát. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 175 fokon kb 50 percig sütjük, ajánlatos tűpróbát végezni. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.