Beindult nálunk is az adventi sütöde. Ezt a szokást is még Németországból hoztam haza. Nagyon jó volt az ottani adventi hangulat, én pl. adventi koszorút is ott láttam először a családoknál... És emlékszem, mennyire szerették a gyerekek az együtt sütést és milyen elnézően mosolygott a háziasszonyom az okozott felforduláson... Így aztán nálunk is nagy közös sütögetések vannak mind a mai napig, pedig az egyik már 15, a másik 12 múlt. De kell is a kamasz fiam hatalmas tenyere, mert ebből a darálós mogyorós kekszből, ami a fiúk kedvence, dupla adagot szoktam sütni és 2,5 kilónyi hozzávaló összegyúrása már bizony férfimunka a javából :)

500 g lisztet elkeverünk

1 késhegynyi sütőporral, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadunk

300 g cukrot,

1 cs vaníliás cukrot,

125 g darált török mogyorót,

250 g vajat (margarint) és

1 tojást, majd a hozzávalókat összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a húsdarálóra szerelt sütinyomón keresztül "ledaráljuk" a tésztát. Tetszés szerinti formákat hajtogatunk, vagy csak egyszerűen rudacskákat vágunk belőle.

200 fokon kb 15 percig sütjük. Nálunk a fiúk úgy szeretik, ha jó alaposan megsül és ragaszkodnak a csokibevonathoz is, ami

150g ét tortabevonóból készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr592488868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása