fasírt

Címkék: magyaros sertés hús

2011.02.03. 08:30

Ez is egy óriási kedvenc, bár a fiam épp ma mondta, hogy tán ez az egyetlen étel, amit szerinte anyósom jobban csinál. Ez persze nem akadályozza meg a gyermeket abban, hogy számolatlanul tüntesse el őket... A család másik két tagja azonban továbbra is az én pártomon áll és nekem is jobban ízlik a sajátom :) (Mondjuk a férjemnek a jó sok kenyeret tartalmazó menzai/utasellátós óriások a kedvencei, de ahogy olvasom, ezzel nincs egyedül...) Lehet enni főzelékhez, bármilyen krumpliféléhez, hidegen salátával, szóval igazán univerzális. Jellemzően közepes (4-5 dkg-os) gombócokat szoktam készíteni, de pl. a lányom partijaira miniket gyártok, uborkával, sajtkockával, kiflikarikával összetűzve.

 

2 fej hagymát apróra vágok és

kevés olajon, pici sóval megdinsztelem, majd hozzákeverem az

1 kg darált sertés combhoz. Adok hozzá még

10 dkg zsemlemorzsát,

2 tojást,

2 teáskanál mustárt,

2 teáskanál pirospaprikát,

petrezselymet apróra vágva,

sózom, borsozom,

2-3 gerezd fokhagymát reszelek bele. A hozzávalókat alaposan összegyúrom, tetszés szerinti méretű gombócokat formázok belőlük, zsemlemorzsába hempergetem őket, majd olajban kisütöm őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr402623099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása