Ez is egy óriási kedvenc, bár a fiam épp ma mondta, hogy tán ez az egyetlen étel, amit szerinte anyósom jobban csinál. Ez persze nem akadályozza meg a gyermeket abban, hogy számolatlanul tüntesse el őket... A család másik két tagja azonban továbbra is az én pártomon áll és nekem is jobban ízlik a sajátom :) (Mondjuk a férjemnek a jó sok kenyeret tartalmazó menzai/utasellátós óriások a kedvencei, de ahogy olvasom, ezzel nincs egyedül...) Lehet enni főzelékhez, bármilyen krumpliféléhez, hidegen salátával, szóval igazán univerzális. Jellemzően közepes (4-5 dkg-os) gombócokat szoktam készíteni, de pl. a lányom partijaira miniket gyártok, uborkával, sajtkockával, kiflikarikával összetűzve.
2 fej hagymát apróra vágok és
kevés olajon, pici sóval megdinsztelem, majd hozzákeverem az
1 kg darált sertés combhoz. Adok hozzá még
10 dkg zsemlemorzsát,
2 tojást,
2 teáskanál mustárt,
2 teáskanál pirospaprikát,
petrezselymet apróra vágva,
sózom, borsozom,
2-3 gerezd fokhagymát reszelek bele. A hozzávalókat alaposan összegyúrom, tetszés szerinti méretű gombócokat formázok belőlük, zsemlemorzsába hempergetem őket, majd olajban kisütöm őket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.