A recept Lajos Maritól származik és hosszú évek óta ez a névnapi tortám, merthogy Eszter nap környékén tart már az eperszezon. Az íze a szokásos, friss és gyümölcsös lett, az állagával ezúttal nem voltam megelégedve (talán mert eléggé kapkodva készítettem), de a család nem nagyon esett kétségbe emiatt és hamar nyoma veszett... :)
Azóta visszatértem a normál zselatinos készítéshez, úgy jobb az állaga. A férjem pedig felvetette, hogy mi lenne, ha egyszer kekszes alappal készíteném, mert szerinte úgy még jobb lenne. Egy próbát megér majd!
A szeletes kép még az előző, kicsit folyósabb változatból származik.
Egy kapcsos tortaforma alját kirakom valamilyen ízes lébe (eperszörp, Limoncello, limonádé) mártogatott babapiskótával.
0.5 kg túrót
15 dkg porcukorral,
1 citrom levével és héjával rúdmixerrel krémesre keverek.
1.25 dkg (fél zacskó) zselatint
1 dl tejszínnel összemelegítek és a túrókrémhez keverem.
4 dl tejszínt
2 zacskó vaníliás cukorral habbá verek és ezt is a krémhez adom. A krém felét a piskótákra kenem, majd kirakom
kb 0.5 kg felkockázott eperrel. Erre jön a krém másik fele amit aztán újra
kb 25-30 dkg eperrel rakunk ki, majd
piros tortabevonó zselével bevonjuk. Néhány órára, de leginkább egész éjszakára hűtőbe tesszük. ( A kapcsos formát hamarabb is levehetjük róla, mert elszíneződhet a gyümölcs. Bár ezen a folpack segíthet...)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.