Anyukám ismét kitett magáért. Megint egy régi süteményt bányászott elő a receptékájából, emlékszem, mennyire szerettük ezt is annak idején. Iszonyú tömény, de a csoki-meggy párosításnak nem lehet ellenállni...
4 tojás fehérjét felverünk
4 kanál kristálycukorral kemény habbá. Hozzáadjuk a
4 tojás sárgáját és ezzel összekavarjuk, majd hozzáadunk
4 kanál lisztet,
1 evőkanál kakaót és
1 sütőport és mint a piskótát közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha kihűlt letté vágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel:
2 dl tejet,
20 dkg cukrot,
3 evőkanál lisztet,
1 evőkanál kakaóport és
1 evőkanál instant kakaóport összefőzünk és kihűtjük. Belekeverünk
20 dkg habosra kavart vajat.A krémet rákenjük a tésztára, rárakunk
1 üveg kimagozott meggybefőttet és összeborítjuk.
10 dkg tortabevonót megolvasztunk és a tetejére kenjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.