Úgy emlékeztünk, ez a sütemény már szerepel a blogon, de nem... Pedig rendszeresen szerepel a lányom kívánságlistáján, ha anyukámékhoz megyünk. Ezúttal a vadi friss baracklekvár volt benne a legkarakteresebb íz.
A tészta piskóta, 4 tojásból. Erre került a
baracklekvár (kb 4 evőkanál). A krémhez
1 csomag vaníliás pudingot
3.5 dl tejjel főzött meg
2 evőkanál cukorral. Míg kihűlt, addig
20 dkg vajat kikevert
20 dkg cukorral (mínusz az előző két evőkanál),
50 dkg gesztenyét pedig
1 evőkanál kakaóporral és
1 evőkanál rummal, majd krumplinyomón átnyomta. Ezután a pudingot először a vajas cukorral, majd a gesztenyével is összekeverte, majd a tésztára kente. A tetejét
reszelt csokoládéval szórta meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.