Egy újabb gyors tésztaebéd koranyári hangulatban. Az igazság az, hogy előbb kezdtem el párolni a borsót, mint ahogy kitaláltam volna, hogy mi lesz belőle, csak azt tudtam, hogy fel kell használnom ezt a kis maradékot, mert két napig nem lesz itthon főzés. Aztán olyan jól sikerült, hogy többszöri ismétlés várható.
25 dkg kifejtett borsót megpároltam
kevés vajon, sóval, borssal. Közben odatettem a vizett forrni a
25 dkg tésztának (jelen esetben makaroni), egy serpenyőben pedig maradék
bacont, sonkát (összesen kb 10 dkg) pirítottam, majd
5 dkg krémsajttal és
kevés tejszínnel összeforralva mártást készítettem. Megszórtam bőven
petrezselyemmel és belekevertem az időközben megpuhult borsót is. Mikor a tészta megfőtt, azt is átszedtem a mártáshoz (nem baj, ha főzővíz is megy vele) és kicsit összemelegítem, hogy az al dentere főzött tészta még egy kis mártást is magába szívjon.
Reszelt parmezánnal megszórva ettük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.