És még mindig alma... Egy újabb bevált és ismét jól sikerült recept, a lányom nagy kedvence. Gondolom. Mert az ebéd után megmaradt nagyobb darabot délután már hiába kerestem...2 tojást kikevertem10 dkg vajjal,10 dkg cukorral,1 citrom reszelt héjával,csipet sóval, majd15 dkg…
Ezt a levest a férjem kívánta immár hetek óta. Az ő szeme előtt a menzai főtt marhahús lebegett meggyszósszal, az ő kedvében próbáltam járni ennek reprodukálásával. Nekem mondjuk nincsenek annyira szép emlékeim erről, de biztos az ő menzájuk jobb volt. Mindenesetre…
Úgy kezdődött, hogy álltam a hűtőszekrény előtt, valami édességre vágyva. Mert bár eddigi életem Gombóc Artúrhoz hasonló módon a csokoládék bűvkörében telt, az utóbbi hetekben valamiért mégsem kívánom a csokit. Az édességet sajnálatos módon továbbra is, de…
Ha a hámozott paradicsom az évek óta hagyomány, a szőlőzselé pedig pár napos tervezgetés jegyében készült, akkor a rebarbara leváromra az "így sikerült" jelző illene. Ugyanis kompótot szándékoztam főzni a meglepetésemre a piacon most felfedezett…
A szőlőzselé már régóta izgatja a fantáziámat, de sosem vettem a fáradtságot, hogy utána nézzek a dolognak. Aztán pár napja, hete több blogon is olvastam, hogy Otelló szőlőből készítettek lekvárt. Amikor pedig anyukámnak elmondtam, mire készülök, meglepetésemre azt…