Almatorta

Címkék: alma sütemény

2011.10.02. 15:00

És még mindig alma... Egy újabb bevált és ismét jól sikerült recept, a lányom nagy kedvence. Gondolom. Mert az ebéd után megmaradt nagyobb darabot délután már hiába kerestem...2 tojást kikevertem10 dkg vajjal,10 dkg cukorral,1 citrom reszelt héjával,csipet sóval, majd15 dkg…

Ezt a levest a férjem kívánta immár hetek óta. Az ő szeme előtt a menzai főtt marhahús lebegett meggyszósszal, az ő kedvében próbáltam járni ennek reprodukálásával. Nekem mondjuk nincsenek annyira szép emlékeim erről, de biztos az ő menzájuk jobb volt. Mindenesetre…

Úgy kezdődött, hogy álltam a hűtőszekrény előtt, valami édességre vágyva. Mert bár eddigi életem Gombóc Artúrhoz hasonló módon a csokoládék bűvkörében telt, az utóbbi hetekben valamiért mégsem kívánom a csokit. Az édességet sajnálatos módon továbbra is, de…

Befőzés: rebarbara lekvár

Címkék: befőzés rebarbara

2011.09.28. 09:00

Ha a hámozott paradicsom az évek óta hagyomány, a szőlőzselé pedig pár napos tervezgetés jegyében készült, akkor a rebarbara leváromra az "így sikerült" jelző illene. Ugyanis kompótot szándékoztam főzni a meglepetésemre a piacon most felfedezett…

Befőzés: vörös szőlőzselé

Címkék: szőlő befőzés

2011.09.27. 09:00

A szőlőzselé már régóta izgatja a fantáziámat, de sosem vettem a fáradtságot, hogy utána nézzek a dolognak. Aztán pár napja, hete több blogon is olvastam, hogy Otelló szőlőből készítettek lekvárt. Amikor pedig anyukámnak elmondtam, mire készülök, meglepetésemre azt…

Hámozott paradicsomot immár évek óta készítek házilag, eddig mindig saját termésből. Ebben az évben azonban kertészkedési szünet volt, így a napérlelte, húsos paradicsomokat a piacon kellett beszereznem. A legismertebb fajta erre a célra talán a Lucullus, de léteznek egyéb…

süti beállítások módosítása