Ricottás amerikai palacsinta
Címkék: amerikai palacsinta ricotta juharszirup édes második amerikaias
2010.06.27. 13:59
Maci konyháján találtam rá és szerelem lett első látásra, ill. ízlelésre. Annak idején gyermeknap alkalmából készítettem először és azóta ebből is hagyomány lett. A mennyiségeket az eredeti recept szerint közlöm, de elárulom, hogy én bizony gyakran dupla adagot készítek. Az én "kicsikéim" már nem ovisok, hanem nagy(obbacska) kamaszok és az sem baj, ha a kiadós reggeli után desszertnek, vagy uzsonnára marad belőle.
Tehát a recept:
25 dkg ricottát kikeverünk
4 tojás sárgájával,
2 cs vaníliás cukorral (valódival az igazi),
1 csipet sóval,
reszelt citromhéjjal,
1,5 dl tejjel. Ezután beleszitálunk
15 dkg lisztet, amit előzőleg
1tk sütőporral összekevertünk. Vágül óvatosan hozzáadjuk a
4 tojás habbá vert fehérjét.
Egy teflon serpenyőben vajat olvasztok. Egy nagyobb fajta evőkanállal adagokat teszek a serpenyőbe, szépen ellapítom őket és világosra sütöm, aztán fordítás. És azon nyomban tálalás, sőt leginkább sütés közben, mert mint sok minden, ez is annál jobb, minél frissebb. És legalább gyermeknapon miért is ne.
Tálalható simán porcukorral, málnaszörppel, lelkvárral és persze ahogyan odaát valójában eszik, juharsziruppal. Ezt először megkóstolnám valahol, mielőtt aranyárban veszek belőle egy nagyobb adagot...
Nos, azóta sikerült a DM-ben becserkésznem egy 2,5 dl-es üveggel. Első kóstolásra vállvonogatós volt: amolyan karamelles ízű méz... Aztán megkóstoltuk ezzel a palacsintaféleséggel és a lányommal egymásra néztünk: ez igen! Ki is cseréltem a fényképet is gyorsan, ha már erre jártam megint...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cérnamama 2010.07.27. 16:57:18
a gyenge patiszonokat meghámozom, vékony szeleteket vágok belőle,annál finomabb minél kissebb a magja, vagy még nincs.kissé megsózom, Pillanat alatt elkésztem a palacsinta tésztát: 1tojás, 5dkg liszt,csipet só és sörrel palacsinta tésztát készitek. A patisz szeleteket elöbb lisztbe, majd a sörtésztába forgatom, és forró olajban kisütöm,az olajat leitatom,és kész!A szakácsot is leitathatod jéghideg sörrel!