Maci konyháján találtam rá és szerelem lett első látásra, ill. ízlelésre. Annak idején gyermeknap alkalmából készítettem először és azóta ebből is hagyomány lett. A mennyiségeket az eredeti recept szerint közlöm, de elárulom, hogy én bizony gyakran dupla adagot készítek. Az én "kicsikéim" már nem ovisok, hanem nagy(obbacska) kamaszok és az sem baj, ha a kiadós reggeli után desszertnek, vagy uzsonnára marad belőle.

 

Tehát a recept:

25 dkg ricottát kikeverünk

4 tojás sárgájával,

2 cs vaníliás cukorral (valódival az igazi),

1 csipet sóval,

reszelt citromhéjjal,

1,5 dl tejjel. Ezután beleszitálunk

15 dkg lisztet, amit előzőleg

1tk sütőporral összekevertünk. Vágül óvatosan hozzáadjuk a

4 tojás habbá vert fehérjét.

Egy teflon serpenyőben vajat olvasztok. Egy nagyobb fajta evőkanállal adagokat teszek a serpenyőbe, szépen ellapítom őket és világosra sütöm, aztán fordítás. És azon nyomban tálalás, sőt leginkább sütés közben, mert mint sok minden, ez is annál jobb, minél frissebb. És legalább gyermeknapon miért is ne.

Tálalható simán porcukorral, málnaszörppel, lelkvárral és persze ahogyan odaát valójában eszik, juharsziruppal. Ezt először megkóstolnám valahol, mielőtt aranyárban veszek belőle egy nagyobb adagot...

Nos, azóta sikerült a DM-ben becserkésznem egy 2,5 dl-es üveggel. Első kóstolásra vállvonogatós volt: amolyan karamelles ízű méz... Aztán megkóstoltuk ezzel a palacsintaféleséggel és a lányommal egymásra néztünk: ez igen! Ki is cseréltem a fényképet is gyorsan, ha már erre jártam megint...

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr552113475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barracud4 · http://halnap.blog.hu/ 2010.07.06. 21:59:39

húú ez de guszta, feltétlenül kipróbálom :)

cérnamama 2010.07.27. 16:57:18

cérnácska az igért recept:patiszon sörbundában

a gyenge patiszonokat meghámozom, vékony szeleteket vágok belőle,annál finomabb minél kissebb a magja, vagy még nincs.kissé megsózom, Pillanat alatt elkésztem a palacsinta tésztát: 1tojás, 5dkg liszt,csipet só és sörrel palacsinta tésztát készitek. A patisz szeleteket elöbb lisztbe, majd a sörtésztába forgatom, és forró olajban kisütöm,az olajat leitatom,és kész!A szakácsot is leitathatod jéghideg sörrel!

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2010.07.27. 18:03:27

@cérnamama: legközelebb fotót is csinálj, e-mailben küldd és kiteszem :)
süti beállítások módosítása