Ez az étel nálunk császármorzsa néven futott, de mint megtudtam, az igazi császármorzsa az nem búzadarával, hanem csak liszttel készül. Óvatos duhaj lévén a feles megoldásig jutottam az újítás során, nekünk így is nagyon ízlik. Nagy kedvenccé nőtte ki magát nálunk, mondjuk egy kiadós bableves után...
15 dkg búzadarát összekeverünk
15 dkg liszttel,
5 dl tejjel és kb 1 órán át állni hagyjuk. Ezután teszünk hozzá
egy csipet sót,
4 tojás sárgáját,
2 csomag vaníliás cukrot (vagy cukor és igazi vanília) és öszekeverjük. A
4 tojás fehérjét habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Közben egy jó nagy teflonserpenyőben
vajat olvasztunk majd ráöntjük a tésztát. Egy darabig hagyjuk sülni, majd egy fa lapátkával elkezdük vagdosni, kevergetni folyamatos vaj hozzáadásával, a kívánt morzsás állag és arany szín eléréséig.
Porcukorral és baracklelvárral kínáljuk, bár az én fiam a málnaszörpre esküszik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cérnamama 2010.08.03. 14:27:39
Ime a recept:ez egy egytál étel, kánikula főzelék.
Két részből áll:husgombóc és patiszon fzelék.
gombóc:30 dkg darált pulykahus, 10 dkg előfőzött rizs, 1 tojás, 1 olajban dinsztelt hagyma, bors, só, paprika.Ezt Zsófi összegyurta és ping-pong labdákat formázott belőle.
1 liter vizbe, kell 1 husleveskocka,ebben 10 percig főzte a gombócokat, közben hámozta és darabolta a patiszont, és mellé rakta, igy főzte tovább,majd jött egy 2dl tejfőlbőlé s 1 nagy evőkanál lsztből készült habarás, apritott petrezselyem és kész, finom volt, kaporral is finom, Cérnamama