Egy újabb a krémleves választékból, ezúttal zellerből.
60 dkg zellert és
30 dkg krumplit felkockázunk és
2 húsleves kockával ízesített vízben (ha tehetjük, használjunk inkább alaplét!)puhára főzünk.
1 dl tejfölt és
1 dl tejszínt adunk hozzá és leturmixoljuk. Ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, beállítjuk a sűrűségét.
Pirított kenyérkockákkal, reszelt sajttal kínáljuk.
A másik variáció:
Csak zellerből főzzük, egy evőkanál liszttel habarást készítünk a tejszínnel/tejföllel és ezzel sűrítjük. Ha igazán lágy és krémes levest szeretnénk, akkor egy szitán szűrjük át, így a nagyobb rostok nem kerülnek át a levesbe. Ezzel a módszerrel persze kevésbé lesz egészséges, viszont különlegesebb lesz, így ünnepi alkalmakra is megfelelő lehet. Különösen, ha még egy kis szerecsendióval is ízesítjük. Tetejére pedig ízlés szerint snidling, petrezselyem, zellerzöld kerülhet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.