Zellerkrémleves

Címkék: leves zeller

2010.11.25. 08:30

Egy újabb a krémleves választékból, ezúttal zellerből.

 

60 dkg zellert és

30 dkg krumplit felkockázunk és

2 húsleves kockával ízesített vízben (ha tehetjük, használjunk inkább alaplét!)puhára főzünk.

1 dl tejfölt és

1 dl tejszínt adunk hozzá és leturmixoljuk. Ízlés szerint

sózzuk, borsozzuk, beállítjuk a sűrűségét.

Pirított kenyérkockákkal, reszelt sajttal kínáljuk.

A másik variáció:

Csak zellerből főzzük, egy evőkanál liszttel habarást készítünk a tejszínnel/tejföllel és ezzel sűrítjük. Ha igazán lágy és krémes levest szeretnénk, akkor egy szitán szűrjük át, így a nagyobb rostok nem kerülnek át a levesbe. Ezzel a módszerrel persze kevésbé lesz egészséges, viszont különlegesebb lesz, így ünnepi alkalmakra is megfelelő lehet. Különösen, ha még egy kis szerecsendióval is ízesítjük. Tetejére pedig ízlés szerint snidling, petrezselyem, zellerzöld kerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr282457328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2010.11.26. 20:52:42

ez a leves, ami nekem egyszerüen nem szokott sikerülni, igaz a receptet elolvasva én nem tettem bele krumplit!
süti beállítások módosítása