Egy kis tavasz a télben. Jamie Oliver is megmondta, hogy minden normális háztartásban van otthon fagyasztott borsó, hát jelentem az enyém is egy normális háztartás :) Csak néha megfeledkezem róla. A háztartásról és a borsóról is... De most megkívántam, hát elővettem. Mármint a borsót. De mert mégiscsak tél van, ezért a tartalmasabb magyaros verzió mellett döntöttem. Kicsit még a szándékoltnál is tartalmasabb lett (sűrű), de hát csuda vigye, tényleg tél van...
No persze, ha épp nyár eleje van, akkor friss, zsenge borsóból készítem.
1 nagy fej hagymát nagyon apróra vágok és
kevés vajon fonnyasztani kezdem. Hozzá keverem a
borsót (ez most 45 dkg volt)
sózom, borsozom, felöntöm vízzel. Dobok bele egy
kis darab paprikát,
1 gerezd fokhagymát,
petrezselyem zöldet és készre főzöm. Közben
rántást készítek, amit a leveshez adok, majd
vajas galuskát szaggatok bele.
Újabban változtattam a sorrenden: először a rántást készítem el, majd ezt hígítom fel. Először belefőzöm a hagymát, petrezselyemzöldet, utána jöhet a borsó és végül a vajas galuska.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cérnamama 2010.12.08. 17:11:47
Itt van...ma császármorzsa,holnap sárgaborsó főzelék.