Egy kis tavasz a télben. Jamie Oliver is megmondta, hogy minden normális háztartásban van otthon fagyasztott borsó, hát jelentem az enyém is egy normális háztartás :) Csak néha megfeledkezem róla. A háztartásról és a borsóról is... De most megkívántam, hát elővettem. Mármint a borsót. De mert mégiscsak tél van, ezért a tartalmasabb magyaros verzió mellett döntöttem. Kicsit még a szándékoltnál is tartalmasabb lett (sűrű), de hát csuda vigye, tényleg tél van...

No persze, ha épp nyár eleje van, akkor friss, zsenge borsóból készítem.

 

1 nagy fej hagymát nagyon apróra vágok és

kevés vajon fonnyasztani kezdem. Hozzá keverem a

borsót (ez most 45 dkg volt)

sózom, borsozom, felöntöm vízzel. Dobok bele egy

kis darab paprikát,

1 gerezd fokhagymát,

petrezselyem zöldet és készre főzöm. Közben

rántást készítek, amit a  leveshez adok, majd

vajas galuskát szaggatok bele. 

Újabban változtattam a sorrenden: először a rántást készítem el, majd ezt hígítom fel. Először belefőzöm a hagymát, petrezselyemzöldet, utána jöhet a borsó és végül a vajas galuska.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterlancfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr752486724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cérnamama 2010.12.08. 17:11:47

Igy egyszerübb a főzés, ha nem tudom mit főzzek?
Itt van...ma császármorzsa,holnap sárgaborsó főzelék.
süti beállítások módosítása