Gyermekkorom kedvenc karácsonyi édessége, amit anyukám most az én kedvemért idézett fel. No meg azért, mert az unokák imádnak mindent, ami gesztenye...
2 csomag (2x25 dkg készen vásárolt) gesztenyével (ill. előtte folpackkkal) kibélelünk egy őzgerinc formát.
4 dl tejszínhabot ízlés szerinti mennyiségű
cukorral felverünk, majd zselatinnal fixáljuk és a gesztenyés fészekbe simítjuk.
Piskótával, vagy babapiskótával zárjuk le a habot. Ízlés szerint kenhetünk rá lekvárt is, vagy beáztathatjuk valamilyen alkoholba, szörpbe, netán kávéba. Ezután egy tálcát teszünk rá és talpára állítjuk a alagutat. A formát és a fóliát lehúzzuk,
csokoládéval vonjuk be és
tejszínhabbal díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.