Ez is egy igazi, gyorsan "főzzünk valamit, de nincs itthon semmi" étel. Ez azonban az élvezeti értékéből mit sem von le. Elkészítése pedig csak addig tart, amíg a tészta megfő. 25 dkg tetszés szerinti tésztát odateszünk főni. Egy serpenyőben1-2 evőkanál olíva…
csirke fokhagymás-petrezselymes sajtmártásban
Címkék: fokhagyma petrezselyem krémsajt csirke hús
2010.10.29. 08:00
Már nem emlékszem, honnan került ez az étel a repertoáromba, de igen stabilan helye lett ott, mivel nagyon szeretjük a mind a fokhagymát, mind a petrezselymet, a kettőt együtt pedig különösen. Kedvünk szerint készíthetjük akár csirkemellből, de akár kicsontozott kisebb darabokra…
Bár most, ahogy visszanézem a blogomat, egyértelműen a levesek vezetnek gyakoriságban, mégis mindig ezzel szokott a legtöbb problémám lenni. Ezúttal a hűtőben fellelhető maradékok adták az ihletet: a rántott gomba maradékaként a gombaszárak, aztán volt még vegyes zöldség, a…
Gyerekkoromban nagyon sokszor ettünk ilyet és nagyon szerettem. Egy darabig még a saját háztartásomban is készítettem, aztán valahogyan megfeledkeztem róla. Most azonban eszembe jutott. És milyen jó! Meg kell, hogy állapítsam, hogy továbbra is nagyon szeretem és eléggé úgy tűnt,…
Ez a péksütemény a férjem specialitása, jellemzően borozós, hidegvacsorázós alkalmakra. De már én is tudom, hogyan kell :)50 dkg lisztet összegyúrunk7 g szárított élesztővel,1 kiskanál cukorral,1 lapátka (1 dkg) sóval,2 evőkanál olajjal és annyi langyos vízzel, hogy…
Mi ezt annak idején sima tehéntúróból készítettük otthon, de a férjem családjában juhtúrót használtak hozzá. Egy kóstolás után én is átálltam ebbe a táborba...Egyébként is szeretünk mindenféle kenőcét készíteni, amiket aztán akár frissen sült házi péksüteménnyel,…