Bár most, ahogy visszanézem a blogomat, egyértelműen a levesek vezetnek gyakoriságban, mégis mindig ezzel szokott a legtöbb problémám lenni. Ezúttal a hűtőben fellelhető maradékok adták az ihletet: a rántott gomba maradékaként a gombaszárak, aztán volt még vegyes zöldség, a fagyasztóban egy marék borsó. És főtt a karfiolom a morzsás karfiolhoz... Legyen hát zöldségleves!
Ez a gombás változat annyira jól sikerült, hogy még a 3. napon is megszavaztuk magunknak a maradékot :)
kb 20 dkg gombaszárat felkarikáztam
kb 15 dkg sárgarépát negyedeltem, majd karikáztam,
kb 5 dkg petrezselymet ugyancsak, valamint
1 kis fej hagymát apróra vágtam. Mindezeket
kevés olajon elkezdtem pirítani,
sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel (nekem időközben megfőtt a karfiolom, így annak a főzővizét használtam), majd beledobtam
kb 5 dkg fagyasztott zöldborsót is, valamint
2 db leveskockát. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, akkor tettem bele
5 dkg csigatésztát is. Ha a tészta nagyon meginná a vizet, akkor öntsünk még bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.